miercuri

1 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2017

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat l-a acuzat duminică dimineață pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, că a declarat că acordul dintre cele două ministere nu ar mai fi valabil, ca să întârzie achiziția de ambulanțe noi.

Anunțul domnului Ministru al Sănătății, Florian Bodog, făcut vineri la Craiova, referitor la achiziția ambulanțelor pentru SMURD și serviciile de ambulanță, menționând că acordul semnat în 2016 între cele două ministere, cel al al Sănătății și cel al Afacerilor Interne, nu mai este valabil în baza noii legislații, ascunde multe adevăruri nespuse și este de fapt, pentru cei care cunosc bine situația și evoluția ei, un anunț al întârzierii achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD și nu al demarării procedurilor”, a declarat Raed Arafat într-o postare Facebook de duminică dimineață.


Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Craiova, că urmează să fie demarată procedura de achiziţie atât pentru ambulanţe, cât şi pentru dotările necesare SMURD, după ce Ministerul Sănătăţii va reînnoi protocolul cu Ministerul Afacerilor Interne, conform noilor proceduri de achiziţie publică.

Aflat în „misiune oficială la întâlnirile ONU și NATO din Mexic și SUA”, Raed Arafat a promis că va explica public, la întoarcere, toate demersurile din ultimii ani, „până inclusiv săptămâna trecută, când am trimis domnului ministru o scrisoare explicând situația în care ne aflăm acum, la care a început să contribuie din păcate și dânsul, blocajele și modul în care am fost sabotați, în mod deosebit la nivelul Ministerului Sănătății, și mă refer aici la funcționari care au sabotat procesul de dotare al serviciilor de ambulanță și SMURD în mod continuu, ca să ajungem într-o situație fără precedent în sistemul de urgență, situație care începe să pună viața pacienților în pericol”, mai spune secrtarul de stat.

În replică, Florian Bodog a declarat că licitația a fost anulată în baza unei adrese de la ANAF.

IGSU a ponit o achiziţie la începutul anului şi ea a fost anulată ca urmare a unor contestații, dată jos la cererea ANAF. Fiscul a spus că, pentru că s-a modificat legislaţia achizițiilor publice, protocul nu mai e valabil, așa că am demarat un alt protocol şi l-am dat ministrului de Interne săptămâna trecută. Luni sau marţi îl semnăm şi demarăm procedura de achitiție”, a spus ministrul Sănătății într-o intervenție telefonică la Digi24.


Florian Bodog a adăugat că au fost probleme în hârtiile IGSU, dar că acum „caietele de sarcini sunt gata, comisia a făcut observații pe caiete ca să nu mai fie contestate. Punem pe SEAP săptămâna viitoare procedura. Vreau să mă asigur ca achiziţia să se facă cu respectarea prevederilor legale, ca să nu o mai conteste”, a mai spus ministrul Sănătății.

Primul ministru Sorin Grindeanu a intervenit în dialogul de la distanță al celor doi spunând, tot pe Facebook, că „săptămâna viitoare, imediat ce domnul Arafat revine în ţară, mă voi întâlni cu toţi trei (ministrul de interne, cel al Sănătății și secretarul de stat RAed Arafat, n.r), pentru a clarifica problema”

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: