duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 martie, 2011

Petrolul s-a scumpit, luni, cu doi dolari pe baril, în urma conflictului din Libia, care a generat îngrijorări pe pieţele din regiune, a informat Reuters.

Ţiţeiul Brent, cu livrare în luna mai, s-a scumpit cu 1,80 dolari, ajungând, la 115,73 dolari pe baril, luni, după-amiaza, în timp ce barilul de petrol light sweet crude a crescut cu 1,81 dolari, ajungând la 102,88 dolari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Odată ce a devenit mai clară natura intervenţiei militare externe, are loc o nouă escaladare a situaţiei şi există pericolul ca pagubele aduse infrastructurii să fie mai grave, ceea ce ar plasa  Libia în afara pieţei petroliere pentru o perioadă mai lungă de timp”, a declarat analistul Barclays Capital, Amrita Sen.


În prezent, Libia, al 12-lea exportator mondial de ţiţei, produce doar un sfert din cantitatea de 1,6 milioane barili pe zi pe care o producea înaintea războiului, iar livrările peste hotare au fost practic paralizate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: