Economia europeană se modifică accelerat iar România e parte a ecuației, astfel încât trebuie să țină pasul pe toate planurile. Intrăm însă în această etapă de transformare axată pe valoare adăugată cu decalaje de productivitate a pieței muncii: Condițiile de viață și acces la servicii de Sănătate din România fac ca forța de muncă din țară să genereze o valoare adăugată sub potențial în economie.
Experiența și competența populației active pot genera productivitate numai în măsura în care capacitatea de muncă și creativitatea sunt întreținute de un sistem de sănătate publică evoluat și orientat spre inovație. Cum putem să îmbunătățim așadar traseul pacientului, de la prevenție – diagnostic – tratament – astfel încât acesta să se reîntoarcere în câmpul muncii, eventual prin reprofilare, pentru a aduce valoare adăugată?
Experți în Sănătate și din sectorul producător de inovație în domeniu, oficiali decidenți din Guvern și Parlament, reprezentanți din sistem – cel public și cel privat -, reprezentanți ai pacienților și medicilor aflați în prima linie a luptei pentru speranța de viață sănătoasă – cu toții discută la Conferința CDG.
Moderator: Clara VOLINTIRU, Conf. univ. dr., Academia de Studii Economice București