Concedieri și la Renault Slovenia
sâmbătă

23 octombrie, 2021

Concedieri și la Renault Slovenia

14 octombrie, 2021

Din cauza deficitului de componente electronice, subsidiara slovenă a firmei Renault  – Revoz – va renunţa până la finalul anului la 350 de angajaţi. Aceștia reprezintă  aproximativ 14,5% din forţa sa de muncă.

„Producţia va fi redusă de la 650 la 490 de maşini pe zi”, a anunţat compania, potrivit Agerpres.

Revoz, unul din cei mai mari exportatori ai Sloveniei, are în prezent 2.400 de angajaţi, care produc modele Renault electrice sau pe benzină, cum ar fi Twingo şi Clio.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În acest an compania se aşteaptă la o scădere a producţiei până la aproximativ 105.000 de vehicule, de la 140.000 de  unităţi în 2020.

În ultimele luni, producătorii auto din întreaga lume au fost forţaţi să reducă ritmul producţiei din cauza problemelor în aprovizionare cu semiconductori. Odată cu revenirea cererii de consum, companiile auto trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta mondială de semiconductori.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr