luni

24 ianuarie, 2022

Compromis Franța – SUA privind taxarea giganților IT în Hexagon. OCDE va pregăti un nou mecanism

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 august, 2019

Franța și Statele Unite au ajuns la un acord privind taxa impusă de Franța giganților IT.

Cheia compromisului obținut la Biarritz (gazda reuniunii G7) este un nou mecanism de taxare a acestora, care este elaborat de Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire, secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin şi consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, au convenit ca Franţa să ramburseze companiilor IT americane diferenţa dintre taxa franceză şi ceea ce va rezulta din mecanismul OCDE, potrivit Reuters.


Franţa a adopta în iulie o lege care aplică o taxă de 3% asupra veniturilor din servicii digitale câştigate de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro obţinute pe teritoriul său şi de 750 de milioane de euro la nivel mondial. Este un vechi proiect al UE, rămas nefuncţional.

Giganţii internetului precum Google sau Amazon îşi concentreayă contabil profiturile în ţări cu fiscalitate redusă precum Irlanda sau Luxemburg, indiferent din ce ţarp europeană vin veniturile.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, a făcut presiuni săptămâna trecută, ca SUA să fie de acord cu un sistem de taxare global al activităţilor IT. În replică, preşedintele Donald Trump a ameninţat cu taxarea importurilor americane de vin franţuzesc.

În final, președintele francez a putut declara într-o conferință de presă comună cu Donald Trump, că divergențele dintre cele două părți au fost depășite.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr