marți

20 februarie, 2024

22 ianuarie, 2020

Salariile sunt majoritare în cheltuielile de exploatare ale companiilor Primăriei Municipiului București (PMB), în proporții de la 70% până la 100%, a scris marți ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

„Așa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (căpușate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii și atât”, scrie Florin Câțu. În susținerea acestei afirmații, Florin Cîțu publică un tabel.

Ministrul Finanțelor adaugă și un post scriptum: „La RATB, peste 10 000 de angajati, cheltuieli de personal 73%. Cum sa mai faci si investitii sau reparatii?”.


În iunie anul trecut, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al PMB s-a folosit de una dintre prevederile controversate ale Codului Adminsitrativ, aprobat prin OUG, pentru legaliza înfiinţarea celor 20 de companii municipale înființate la cererea primarul general Gabriela Firea.

Anterior, în Justiție se constatase nelegalitatea procedurii prin care au fost înființate companiile municipale.

Tabelui postat de Florin Cîțu:


Problema companiilor municipale a fost atacată și de Vlad Voiculescu, unul dintre cei care ar putea candida la alegerile locale din București împotriva Gabrielei Firea. La lansarea candidaturii sale, susținut de Plus, Vlad Voiculescu a afirmat că nu se cunoaşte public numărul angajaţilor acestor companii şi că o parte dintre aceste societăţi „au pierdut foarte mulţi bani”.

„Companiile municipale, în două cuvinte: groaznic şi complicat. Groaznic că suntem aici, groaznic că a făcut aşa ceva. Groaznic că a continuat cu o iniţiativă care s-a dovedit a fi ilegală. Şi complicat, pentru că acele companii au deja o mulţime de active, o mulţime de angajaţi. Nu poţi să desfiinţezi toate aceste companii municipale de mâine. Dacă de mâine de aş fi primar, nu aş putea să fac asta şi nu aş vrea să fac asta. Există companii precum Termoenergetica, care nu mai pot fi înlocuite acum. RADET este în faliment. Lucrurile sunt complicate. Ce o să fac în prima zi: o să încep un audit, în aşa fel încât să îmi dau seama care este situaţia pentru fiecare companie municipală în parte. O parte dintre ele trebuie închise”, a declarat Vlad Voiculescu, cu ocazia prezentării platformei sale de candidat.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: