vineri

12 aprilie, 2024

23 decembrie, 2022

Companiile aeriene din SUA au anulat în ultimele două zile peste 4.400 de zboruri, perturbând călătoriile de vacanţă pentru mii de oameni, din cauza unei furtuni puternice de iarnă care a lovit Statele Unite, informează Reuters.

Joi, 22 decembrie, un număr de 2.350 de zboruri din SUA au fost anulate joi, iar vineri alte 2.120 de curse aeriene au fost abandonate, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware.

În același timp, pe calea ferată au fost anulate zeci de trenuri, mai informează sursa citată.


Vremea extremă a coincis cu începutul unui sezon de călătorie de vacanţă care ar putea fi unul dintre cele mai aglomerate care au avut loc vreodată.

Administraţia Federală a Aviaţiei a declarat joi că furtuna de iarnă aduce viscol în Vestul Mijlociu, fiind aşteptate întreruperi majore de călătorie în Chicago, Detroit şi Minneapolis-St. Paul.

Mii de zboruri amânate sau cu întârzieri

Alte 8.450 de zboruri au fost amânate joi, inclusiv mai mult de o treime dintre cele operate de American Airlines, United Airlines și Southwest Airlines.

Southwest a anulat 865 de zboruri joi, aproximativ o cincime din toate zborurile sale programate și a abandonat deja alte 550 pentru vineri.


Joi, începând cu ora 19:30, (00:30 GMT), 25% din zborurile de plecare de pe Aeroportul Internațional O’Hare din Chicago și 37% din zborurile de la Chicago Midway au fost anulate, în timp ce 27% din zborurile de plecare din Denver au fost anulate, mai scrie Reuters.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: