miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2020

Instituția daneză specializată în combaterea fraudelor fiscale a anunțat miercuri că anchetează o companie din Danemarca suspectată că a încălcat sancțiunbile pe care UE le-a impus Siriei, livrând cantități însemnate de combustibil pentru avioanele rusești din Siria.

Tranzacțiile, efectuate între anii 2015 și 2017, au o vaoare de 102 milioane dolari americani, a precizat Procuratura daneză citată de Euractiv.

Anchetatorii nu au furnizat numele companiei aflată sub investigație, dar presa indică compania Dan-Bunkering ca fiind cea care a aprovizionat cu combustibili avioanele de luptă rusești din Siria.


”Compania daneză a vândut unei companii rusești, de 33 de ori, în total 172.000 de tone de kerosen, care a fost livrat în Siria”, arată comunicatul procuraturii daneze, care precizează că livrările s-au făcut în portul sirian Banias..

Sancțiunile UE dictate împotriva regimului Assad au fost aplicate începând cu decembrie 2011 și fac obiectul unor revizii anuale. Aceste sanțiuni prevăd un embargou asupra livrărilor de combustibili și înghețarea bunurilor deținute de Banca Centrală a Siriei în Uniunea Europeană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conflictul sirian a început în 2011, după ce forțele guvernamentale au declanșat represiunea protestelor din întreaga țară. Intervenția militară a Moscovei din 2015 a întors soarta războiului civil din Siria și a permis menținerea la putere a președintelui Assad.

Cu ajutorul Rusiei, trupele guvernamentale siriene au reușit să recucerească teritorii aflate sub controlul rebelilor sau jihadiștilor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: