luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2021

Compania Managementul Transportului devine a doua companie din subordinea Primăriei Municipiului București (PMB) care va fi desființată, arată un proiect de hotărâre a Consiliul General București inițiat de PNL și USR-PLUS.

Proiectul privind dizolvarea şi lichidarea Companiei Managementul Transportului va fi depus în cursul acestei săptămâni.

„Situaţia găsită la această companie este similară cu cea de la compania precedentă în sensul în care veniturile nete ale societăţii au ajuns la un nivel de 12% din valoarea capitalului social. (…)


În anul 2019, Compania Managementul transportului a avut o cifră de afaceri de 730.000 de lei. Cu titlu de comparaţie – doar cheltuielile cu indemnizaţiile organelor de conducere au fost dublu faţă de atât, fondul de salarii al acestei companii era de opt ori mai mare decât cifra de afaceri şi de nouă ori mai mic decât orele suplimentare pontate la această companie.

(Citiți și: „1,2 miliarde lei și 8.000 de angajați – Consiliul General a aprobat bugetele celor 22 de companii municipale”)

Este incredibil cum la această companie, deşi nu se lucra, pentru că dacă se lucra acest lucru era evidenţiat în situaţii financiare, se pontau ore suplimentare. Trebuie de urgenţă să facem un control mult mai amănunţit la ce s-a întâmplat acolo pentru că lucrurile nu arată deloc bine şi trebuie făcută o investigaţie foarte atentă. Tot această companie a plătit chirii de o valoare dublă faţă de cifra de afaceri.

Vezi Doamne, ridicau maşini, pe care le depozitau, dar, de fapt, nu ridicau, nu erau depozitate, oamenii erau plătiţi. Foarte suspecte toate înregistrările financiare la această companie”, a declarat consilierul municipal PNL Andrei Badiu, citat de Agerpres.

„15 milioane de lei au fost aruncaţi pe fereastră în această companie, în condiţiile în care noi acum, când avem discuţii preliminare despre întocmirea bugetului, nu ştim de unde să mai găsim 15 milioane de lei să-i băgăm în proiecte de infrastructură care aduc o îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor”, a mai spus Andrei Bădiu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Numărul total al companiilor PMB ce vor fi desființate anul acesta ar putea ajunge la opt – nouă, a mai anunțat consilierul liberal Badiu: „Preconizăm că vom intra în ritm accelerat cu încă cinci. Avem nevoie şi de suportul colegilor de la USR PLUS. Se verifică documentaţia la încă vreo patru companii. (…) Considerăm că anul acesta vom demara procedurile undeva la opt-nouă companii”.

Prima companie municipală desființată de actuala conducere a PMB a fost Compania Turistică. Companiile municipale au fost înființate, la solicitarea fostului primar general Gabriela Firea, prin votul fostului Consiliu general al Municipiului București.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: