duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 octombrie, 2011

Compania aeriană finlandeeză de stat, Finnair, îşi elimină din orarul de iarnă zborurile din şi către România, au declarat pentru RFI surse apropiate operatorului.

Ultima cursă Bucureşti-Helsinki va avea loc pe 28 octombrie, a menţioat RFI.

Sursele citate de RFI spun că „nu înţeleg” decizia finlandezilor de a renunţa la această rută, din moment ce Aeroportul Bucureşti-Henri Coandă reprezenta un adevărat nod spre Asia al companiei finlandeze.


Contactat de mediafax.ro, un ofiţer de presă al Finnair a precizat că operatorul aviatic a renunţat la cursa cu România pe perioadă nedeterminată, din motive de neprofitabilitate.

„Compania analizează în permanenţă noi oportunităţi. În acest caz, am decis să anulăm deoarece nu era o cursă profitabilă”, a spus Laura Varga.

Întrebată dacă mai sunt şi alte curse ale companiei Finnair care urmează să fie întrerupte din aceleaşi raţiuni, ofiţerul de presă a precizat că nu poate oferi astfel de informaţii.

În schimb, ea a spus că Finnair a înfiinţat recent o linie directă către Croaţia.


Cursele Finnair în România au fost inaugurate pe 10 aprilie 2007 şi făceau parte din strategia companiei pe Asia, dar şi pentru intrarea pe piaţa românească. Săptămânal, zece curse dus-întors făceau legătura între Bucureşti şi Helsinki.

Finnair este o companie ale cărei acţiuni sunt deţinute în proporţie de 57% de către statul finlandez.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: