marți

17 mai, 2022

Comisia juridică, Senat: Cei acuzați de evaziune fiscală nu răspund penal dacă achită integral prejudiciul și 50% din datorie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2018

Senatorii din Comisia juridică au votat marți amendamentul care prevede că persoanele acuzate de evaziune fiscală scapă de răspunderea penală dacă achită integral prejudiciul, penalitățile aferente, plus 50% din suma datorată.

O persoană poate beneficia de această prevedere o singură dată, conform amendamentului, care face parte dintr-un proiect PSD pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

„E o prioritate pentru noi recuperarea prejudiciului şi aducerea banilor la buget şi nu trimiterea oamenilor la închisoare”, a precizat iniţiatorul acestui articol, preşedintele Comisiei juridice – senatorul PSD Robert Cazanciuc.


„Având în vedere faptul că, în cazul infracţiunilor de evaziune fiscală, cel mai important este recuperarea prejudiciului suferit de stat, iniţiatorii propun o motivare a celor care comit astfel de fapte pentru a acoperi prejudiciul creat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În plus, trebuie avut în vedere că scopul pedepselor este prevenţia, reeducarea, dar şi recuperarea prejudiciilor şi nu menţinerea persoanei în detenţie, fapt ce atrage şi mai multe cheltuieli din partea statului”, precizează nota de fundamentare a proiectului de modificare a Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Senatul este prima cameră în care se discută reglementarea.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: