sâmbătă

2 martie, 2024

2 octombrie, 2012

Rata şomajului în zona euro a ajuns la un nou nivel record de 18,2 milioane de persoane în luna august, anunţă agenţia de statistică europeană, citată de BBC.

Numărul şomerilor a crescut cu 34.000, dar după revizuirea datelor pentru luna iulie s-a constatat că rata şomajului a rămas stabilă la un nivel record de 11,4%.

Cea mai mare rată a şomajului se înregistrează în Spania, unde 25,1% din forţa de muncă nu are de lucru, iar cea mai mică, 4,5% este în Austria. în Germaia rata şomajului este de 5,5%.

(Citește și: O paralelă România-UK / noul defavorizat: tânăr-sărac, tânăr-șomer)


Săptămâna trecută, Comisia Europeană a avertizat că există o criză socială reală, de urgenţă, din cauza scăderii veniturilor pe familie şi a creşterii sărăciei în rândul gospodăriilor.

Şomajul în rândul tinerilor în special rămâne la un nivel îngrijorător, cu rata celor fără un loc de muncă pentru persoanele sub 25 de ani la 22,8% în întreaga zonă euro şi 52,9% în Spania.

CE reia apelul către guverne şi companii să acţioneze pentru a evita “dezastrul” unei “generaţii pierdute”

În Grecia, cele mai recente cifre din iunie arată că peste 50% din forţa de muncă tânără nu lucrează nicăieri. Aceste două state au, de departe, cea mai mare rată a şomajului din zona euro, în timp ce ambele guverne încearcă să reducă cheltuielile şi să crească taxele, pentru a reduce datoria publică.

Nivelul şomajului în zona euro este, potrivit sursei citate: Spania: 25.1%, Portugalia: 15.9%, Irlanda: 15%, Italia: 10.7%, Franţa: 10.6%, Germania: 5,5%, zona euro: 11,4%.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: