duminică

26 mai, 2024

26 martie, 2024

Comisia Europeană va aloca 600 de milioane de euro din bugetul UE pentru achiziţionarea a 12 avioane de stingere a incendiilor.

În timpul verii, când „vieţile, casele şi mijloacele de trai se află tot mai mult sub ameninţarea incendiilor forestiere pe scară largă”, aceste avioane vor oferi ajutor vital, a transmis Comisia într-un comunicat.

Cele 12 avioane urmează să fie distribuite între Spania, Portugalia, Grecia, Italia, Franţa şi Croaţia, şase state membre UE puternic afectate de căldura extremă şi de incendiile de vegetaţie din timpul verii.


Aeronavele sunt produse de constructorul De Havilland.

Comisia Europeană a modernizat Mecanismul de protecţie civilă al UE şi a creat rescEU pentru a proteja populaţia de dezastre şi pentru a gestiona riscurile emergente.

Cele 12 aeronave se alătură unei flote UE de avioane de stingere a incendiilor, avioane medicale de evacuare şi elicoptere ţinute în rezervă pentru a sprijini ţările UE care se confruntă cu situaţii de urgenţă publice.

În 2023, potrivit Eurostat, incendiile de vegetaţie au distrus în jur de 500.000 de hectare de teren, dintre care 96.000 de hectare au fost distruse de flăcări la Alexandroupolis, în Grecia, în cel mai mare incendiu de vegetaţie înregistrat în UE.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: