sâmbătă

20 aprilie, 2024

21 iunie, 2013

Comisia Europeană a deblocat fondurile pentru Programul Operaţional de Pescuit, după un an și jumătate de la blocarea lor, a anunțat, vineri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Astfel, România urmează să primească 50 milioane euro, zilele următoare, pentru plăţile efectuate de la bugetul de stat către beneficiari.

„Ieri, am primit de la Comisia Europeană o scrisoare oficială prin care s-a confirmat faptul că Programul Operaţional de Pescuit a fost deblocat. Astăzi, după toate lucrurile care s-au întreprins de către autorităţi, Comisia apreciază progresele semnificative făcute de autorităţile române şi confirmate de autoritatea de audit şi de auditorii europeni şi comunică faptul că va proceda imediat la reluarea plăţilor din Fondul European de Piscicultură”, a spus ministrul, într-o conferință de presă.


Programul pentru pescuit a fost în 13 ianuarie 2012 din cauza unor deficienţe grave în funcţionarea sistemului de management şi control.

Programul are o valoare totală de 307 milioane euro, din care România a doar 14 milioane de euro atras până la 1 ianuarie 2012.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: