sâmbătă

24 februarie, 2024

19 iulie, 2018

Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, a plagiat o treime din lucrarea de doctorat, conform verdictului dat de Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara.

Florian Bodog deține titlul de doctor în Științe Economice, din 2008, când a susținut la Universitatea de Vest Timișoara lucrarea de doctorat intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare”.

Anul trecut, jurnalista Emilia Șercan a verificat teza și a constatat că ministrul Sănătății în funcție atunci, Florian Bodog, plagiase 147 din totalul de 232 de pagini.


În concluzia raportului Comisiei de la UVT nu sunt prevăzute sancţiuni, dar se arată că lucrarea „nu respectă standardele de calitate şi etica profesională în modul de elaborare şi redactare a tezelor de doctorat”.

Doctoratul în Ştiinţe Economice este al doilea titlu științific de doctor deținut de Florian Bodog, primul fiind cel în Științe Medicale, obţinut în 2001 la Universitatea din Oradea.

Florian Bodog este medic, profesor universitar și prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea, iar înainte de a fi ministru a fost șef de cabinet al ministrului Ladislau Ritli, director și secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Până în vara anului 2016 a coordonat doctorate în medicină, dar Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) i-a calitatea deoarece nu îndeplinea criteriile pentru abilitare, având doar două articole științifice publicate în calitate de prim-autor, potrivit Press One.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: