duminică

21 aprilie, 2024

2 iulie, 2018

Comisia parlamentară comună pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe l-a avizat favorabil luni pe Gabriel Vlase pentru a ocupa funcţia de director al SIE.

Membru PSD, el a fost nominalizat pentru acest post de către preşedintele Klaus Iohannis, pe 14 iunie. Șeful statului a explicat ulterior că a ajuns la nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase pentru funcţia de director al SIE după o analiză atentă şi ţinând cont de experienţa şi pregătirea acestuia.

Liviu Dragnea ar fi dorit ca în acest post să fie numit Claudiu Manda, președintele Comisiei speciale pentru controlul SRI.


Poziția a fost declarată vacantă în martie anul trecut, după ce Mihai-Răzvan Ungureanu a demisionat pe 26 septembrie 2016 din funcția de director al SIE.

Legea pribind numirea directorului SIE a fost modificată anul trecut, astfel încât, conducerea SIE se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaților și Senat, în ședință comună, la propunerea președintelui României.

Potrivit formei anterioare a Legii 1/1998, SIE era condus de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, la propunerea președintelui României.

Instituția se afla într-o situație specială și risca să rămână curând și fără dirctorii adjuncți – în luna mai, adjunctul Vasilică Sarcă a fost înaintat în gradul de general cu patru stele şi trecut în rezervă, ira în luna august urmează să se pensioneze și  Silviu Predoiu, cel care conduce instituția până la numirea unui director plin.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: