Comisarul Kyriakides: România trebuie să crească ritmul vaccinării
luni

18 octombrie, 2021

Comisarul european pentru Sănătate, la București: „Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români”

16 iulie, 2021

Stella Kyriakides Ioana Mihăilă
Stella Kyriakides și Ioana Mihăilă

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, venită în România într-o vizită de lucru, a declarat că țara noastră trebuie să grăbească ritmul vaccinării, nu să se complacă în situația în care se află în prezent.

Ea a avertizat asupra variantei Delta a coronavirusului și a precizat că România are „sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare”.

Stella Kyriakides a făcut aceste declarații în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa, unde a fost însoțită de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, cât şi de secretarul de stat în MS Andrei Baciu.


Premierul Cîțu se afla la Satu Mare, unde participa la conferinţa de alegeri interne din cadrul organizaţiei PNL.

„Suntem conştienţi şi vedem eforturile pe care le faceţi, dar este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români. Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp. Aşadar, îi îndemn pe români să ia decizia corectă de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze”, a spus comisarul Stella Kyriakides, potrivit Agerpres.

Până la sfârșitul lunii august, conform obiectivului fixat de Comisia Europeană, toate statele membre ar trebui să atingă ținta de 70% din populația adultă vaccinată împotriva noului coronavirus, procent important pentru a împiedica izbucnirea unei noi situații epidemice care să blocheze sistemele sanitare și economia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În UE, opt state au depășit plafonul de 60% din întreaga populație a fost vaccinată cu cel puțin o doză de ser, în timp ce România se străduiește să treacă plafonul de 25% din populație, la 13 iulie.


Oficialul european a mai avertizat: „Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson. De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră”.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr