marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 aprilie, 2015

hahnO extindere a Uniunii Europene nu este planificată pentru următorul deceniu, cel puțin, dar negocierile cu țările interesate vor continua, a declarat comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn (foto), potrivit Ukrinform, citată de Agerpres.

Admiterea în UE în această perioadă este ”nerealistă, din cauza circumstanţelor”, însă a explicat că “asta nu înseamnă că UE nu va purta negocieri” în toată această perioadă cu țările interesate.

Johannes Hahn a subliniat că țările candidate trebuie să se apropie din punct de vedere economic de ţările europene, pentru ca cetățenii europeni să fie pregătiți să accepte un nou proces de extindere.


Deocamdată, a indicat comisarul european, sondajele arată că în niciuna din țările membre UE nu există o majoritate care ar pleda pentru extindere.

“Trebuie să acționăm în așa fel încât toată lumea să înțeleagă că noul membru este unul foarte valoros și nu doar unul de cheltuieli suplimentare”, a evidențiat acesta.

Evoluţia Serbiei este esenţială în acest proces de deschidere a popoarelor vest-europene faţă de extindere, a lăsat să se înţeleagă comisarul. “Mi-aș dori să se deschidă un capitol nou, de exemplu, cu Serbia pentru ca în perioada următoare să putem primi noi membri”, a spus Johannes Hahn.

UE anunțase anterior că intenționează până la sfârșitul acestui an să înceapă negocierile privind statutul de membru al Serbiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Declaraţia comisarului european, care vine după cea a preşedintelui CE Jean-Claude Juncker nu este în măsură decât să descurajeze şi mai mult ţările care îşi doresc apropierea de UE, precum Moldova, Ucraina, Georgia.

Cei cinci ani de blocare a extinderii anunţaţi de preşedintele Juncker sunt extinşi acum la un deceniu, potrivit declaraţiei comisarului pentru politica de vecinătate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: