miercuri

29 mai, 2024

21 februarie, 2021

Restricţiile coronavirus impuse la frontierele Germaniei pun în pericol sănătatea şoferilor de camioane de marfă, potrivit afirmațiilor comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Începând de duminică, Germania solicită camionagiilor care se întorc din regiunea Tirolului din Austria şi din Republica Cehă să se înregistreze în prealabil şi să facă dovada unui test coronavirus negativ.

Adina Vălean și-a exprimat îngrijorarea că cerinţele de testare îi obligă pe şoferi să stea în cozi mari la graniţe. „Înseamnă că interacţionează între ei şi acest lucru le pune sănătatea în pericol”, a spus comisarul european, citat de Politico și Mediafax.


O soluție pentru „atenuarea” impactului măsurilor ar fi scutirea de testare a șoferilor camioanelor care doar tranzitează sau prin recunoaşterea testelor efectuate în ultimele 72 de ore, mai degrabă decât în actualul interval de timp de 48 de ore – a spus Adina Vălean.,

Grupul de transporturi rutiere IRU a cerut cancelarului german Angela Merkel să regândească „restricţiile miope şi inutile de la frontieră”, mai notează Politico.

Țările UE au convenit la începutul lunii că, deşi sunt libere să impună interdicţii de călătorie pentru a proteja sănătatea publică, transporturile de marfă ar trebui protejate şi că, dacă măsurile retrictive provoacă perturbări, restricțiile ar trebui ridicate.

„Cred că Germania ar trebui să se întrebe dacă nu cumva e cazul” (să ridice rstricțiile). „Bineînţeles că provoacă perturbări. Este o sarcină pentru lucrătorii din transporturi, de la riscurile la care se expun în centrele de testare, deoarece trebuie să-şi părăsească camionul, până la faptul că există costuri suplimentare, deoarece aceste teste nu sunt gratuite”, a spus Adina Vălean.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: