luni

22 aprilie, 2024

12 mai, 2020

Comisia Europeană va adopta, miercuri, o strategie pentru a se asigura că guvernele statelor din blocul comunitar vor pregăti acțiuni coordonate pentru redeschiderea industriei turismului, potrivit unui document citat de Euractiv.

Strategia Executivului European presupune un plan în trei pași pentru redeschiderea granițelor statelor „cu un profil similar de risc”.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) va redacta o listă a zonelor cu o răspândire scăzută a virusului, astfel încât măsurile de carantină din spațiul Schengen să fie eliminate etapizat. De asemenea, aceste măsuri trebuie să se aplice non-discriminatoriu. De exemplu, dacă Austria va relaxa restricțiile de circulație de la frontiere pentru sosirile din Germania, acest lucru se va aplica tuturor cetățenilor UE care locuiesc în Republica Federală Germania, nu numai cetățenilor germani.


De asemenea, Comisi Europeană are în vedere impunerea unor măsuri comune de igienă și distanțare fizică odată ce serviciile de transport vor fi reluate, ceea ce din nou cere o acțiune coordonată a tuturor statelor.

În documentul pe care Comisia Europeană îl va pune miercuri în dezbatere sunt prevăzute și măsuri coordonate pentru protecția angajaților din Transporturi, precum și măsuri pentru reducerea poluării. Atenția asupra sustenabilității călătoriilor are ca scop eliminarea activităților poluante. În document sunt incluse măsuri privind utilizarea energiei regenerabile în hoteluri și înlocuirea vehiculelor precum ambarcațiunile pentru turiști cu variante mai puțin poluante.

În document este prevăzut și un plan de acțiune pentru a limita efectele unui al doilea val de infecții.

Călătorii vor putea consulta o hartă interactivă, care va include cele mai recente controale la frontieră, măsuri și condiții de călătorie. Astfel, cetățenii vor putea să-și planifice călătoriile mai eficient și chiar să evite să călătorească, dacă este posibil.


Proiectul abordează și subiectul voucherelor de călătorie și a rambursării sumelor pentru biletele de avion.

Conform legislației UE, în cazul zborurilor anulate, companiile aeriene trebuie să ofere pasagerilor o rambursare completă. Deși există și varianta oferirii unui voucher, este datoria clientului de a accepta varianta mai convenabilă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: