luni

24 ianuarie, 2022

Îngrijorare în economia germană și pentru luna august, după scăderea certă din iulie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 septembrie, 2019

Comenzile fabricilor germane au scăzut în iulie, agravând o încetinire industrială care a împins cea mai mare economie din Europa în pragul recesiunii, transmite Bloomberg.

Cererea a scăzut cu 2,7% față de iunie, ca urmare a scăderii comenzilor din afara zonei euro.

”În lumina conflictelor comerciale internaționale în curs de desfășurare și a așteptărilor modeste ale afacerilor din domeniul producției, nu există o îmbunătățire fundamentală a potențialului de creștere pentru lunile următoare”, a comentat ministerul german al economiei.


Perspectivele economice ale Germaniei, puternic dependentă de export, rămân incerte pe fondul riscurilor crescute ale unui Brexit fără acord care ar arunca economia britanică într-o recesiune și ar intensifica războiul comercial.

SUA și China s-au ”lovit” reciproc cu o nouă rundă de tarife în această lună, măsuri care se vor resimți în întreaga lume. Totodată, președintele Donald Trump a acuzat Europa în repetate rânduri de practici comerciale neloiale.

Indicatorii privind activitatea managerilor de achiziții din Germania și din zona euro par a indica noi scăderi ale producției în august, iar semnalele privind activitatea furnizorilor de servicii arată că și aceștia încep să întâmpine dificultăți.


Economia Germaniei s-a contractat în al doilea trimestru al anului, iar Bundesbank a avertizat că este posibil ca acest lucru să se repete și în al treilea trimestru. O recesiune tehnică este definită, de obicei, drept două trimestre consecutive de scăderi ale PIB-ului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul german și-a manifestat disponibilitatea de a stimula economia în cazul în care condițiile se deteriorează, dar până acum a făcut referire doar la inițiative deja anunțate de consolidare a investițiilor.

În paralel, decidenții Băncii Centrale Europene studiază opțiuni de înlesnire a politicii monetare din zona euro. Printre măsurile avute în vedere se numără scăderea dobânzilor și o eventuală rundă suplimentară de achiziții de active (relaxare cantitativă).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr