sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 decembrie, 2016

trumpMembrii Colegiului Electoral l-au desemnat pe republicanul Donald Trump drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Potrivit CNN, în favoarea lui Donald Trump au votat un număr de 306 electori și doar 232 de electori au ales-o pe democrata Hillary Clinton, care a pierdut alegerile prezidențiale în ciuda faptului că a înregistrat mai multe voturi decâr republicanul Trump. Potrivit procesului electoral din Statele Unite, președintele este ales în funcție de numărul de state în care a obținut victoria.

(Citiți și: Donald Trump, la judecata electorilor- scurtă descriere a ultimei proceduri înainte de instalarea la Casa Albă)

Rezultatele votului din Colegiul Electorilor urmează să fie anunțate și înregistrate oficial în cadrul unei sesiuni comune a Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, planificată pentru data de 6 ianuarie.


Peste 200 de manifestanţi au înfruntat gerul în Pennsylvania, scandând “Nu Trump, nu KKK, nu SUA fasciste!” şi “Nu trădării, nu lui Trump!”.

Protestatari s-au strâns şi în Colorado, Georgia, Carolina de Sud, Virginia, Texas şi Nebraska.

Votul de luni vine în condiţiile în care agenţiile americane de informaţii au acuzat Rusia de atacuri informatice vizând Partidul Democrat. Atacurile au avut ca obiectiv să influenţeze scrutinul prezidenţial în favoarea republicanilor.

(Citiți și: ”Operațiunea Farewell” – Cum pot riposta Statele Unite la atacurile cibernetice ale Rusiei)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Această concluzie a determinat mai mulţi democraţi să le ceară unor electori să nu voteze luni aşa cum le cere statul lor.


Însă, aşa-numiţii electori ”fără credință” au venit din rândurile democraţilor. Patru electori au votat pentru un alt candidat în statul democrat Washington, care a fost câştigat de către Hillary Clinton. Trei electori au votat pentru fostul secretar de stat Colin Powell, în vreme ce al patrulea a votat pentru amerindianul Faith Spotted Eagle, implicat în protestele faţă de construcţia gazoductului din Dakota de Nord.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: