duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 noiembrie, 2015

arafat norme incendiiSecretarul de stat Raed Arafat a suspendat marți seara conducerea Inspectoratului de Urgență București – Ilfov, care știa ce se întâmpla la Club Colectiv.

Miercuri, la începerea ședinței de Guvern, premierul Dacian Cioloș i-a cerut ministrului de Interne să se asigure că respectivii inspectori vor fi demiși, nu doar suspendați.

Inspectorul șef ISU București – Ilfov, Mihai Guță, și adjuncții săi – Orlando Șchiopu și Giani Aldoiu – au fost suspendaţi din funcţii marți seara, după ce s-a aflat că instituția știa de existența Club Colectiv și a ignorat o adresă prin care o firmă anunța organizarea în acel imobil a unui eveniment cu 2.000 de participanți.


Premierul Cioloș a declarat miercuri, înaintea începerii ședinței de Guvern: „Am înțeles că conducerea a fost supendată, vreau să mă conving că va fi demisă”.

”Vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU vor fi demişi şi nu mai au ce căuta în sistem”, a mai spus Dacian Cioloş.

Încă din noaptea incendiului, Raed Arafat – secretarul de stat din Ministerul de Interne care coordonează și activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență – a declarat că ”pompierii nu aveau clubul în evidență, nu știam de el”.

”La nivelul ISU, nu exista nici un document, nici o solicitare pentru autorizarea activității din locația respectivă”, a adăugat Raed Arafat, în acele zile.


Ulterior, DNA a demonstrat că doi dintre angajații ISU București – Ilfov au fost în control la Club Colectiv, dar nu au întocmit niciun proces-verbal și nu au constat că localul funcționa ilegal, fără avizul riscul la incendii.

Noi dovezi că ISU avea în evidențe acest local au fost descoperite de Cătălin Tolontan. Acesta scrie pe blogul său despre un fax trimis către IGSU, pe 23 septembrie, de firma Emagic, organizator de evenimente. Aceasta anunța pompierii că pe platforma Pionierul – în Clubul Colectiv și la etajul 1 al fostei fabrici – va avea loc un festival.

Emagic estima la 2.000 de persoane numărul participanților la concertele live ce urmau să aibă loc pe 25 și 26 septembrie.

Anunțul, impus prin lege în astfel de situații, a fost trimis la IGSU prin fax, și Emagic a obținut și confirmarea de primire.

Nu se știe, deocamdată, dacă pompieri au fost în acele zile pe platforma Pionierul ca să verifice securitatea paricipanților la un astfel de eveniment.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: