joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2011

Legile privind dialogul social şi limitarea în anul 2011 a salariilor profesorilor sunt constituţionale, a decis, miercuri Curtea Constituţională a României (CCR).

Judecătorii CCR au respins sesizările grupurilor parlamentare ale Partidului Social Democrat şi Partidului Naţional Liberal privind neconstituţionalitatea celor două legi pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

Deciziile CCR sunt definitive şi general obligatorii, urmând ca preşedintele Traian băsescu să promulge cele două acte normative.


Prin Legea dialogului social, dispare Contractul Colectiv de Muncă la nivel naţional, iar sindicatelor li se înăspresc condiţiile de obţinere a reprezentativităţii.

Legea de uniformizare a salariilor din învăţământ blochează în anul 2011 aplicarea în întregime a majorării salariale cu 50% pentru cadrele didactice, adoptată în 2008 de Parlament.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: