marți

16 iulie, 2024

15 iulie, 2019

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a declarat luni dimineață că va sesiza Parchetul pentru neglijență în serviciu în cazul Cocainei din Marea Neagră. Vizat este șeful de la crimă organizată și antidrog Tulcea, pentru că nu a raportat la timp depistarea unei cantități uriașe de cocaină.

Acuzația este de neglijență în serviciu, infracțiune dezincriminată de Parlament în momentul modificării Codului Penal. Cele două coduri penale se află pe agenda CCR (care a amânat de 7 ori să se pronunțe asupra constituționalității modificărilor operate), sesizările depuse de președintele Klaus Iohannis, de USR și PNL.

Săptămâna trecută, conducerea Poliţiei Române a anunţat că a dispus ca Direcţia de Control Intern să facă verificări cu privire la modul în care poliţiştii din Tulcea au gestionat ancheta privind drogurile care au venit la mal în luna martie, existând suspiciuni că poliţiştii au ratat o captură de droguri aflată în 30 de saci.


Ancheta poliţiştilor şi a procurorilor din luna martie au dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe. Totodată, zeci de pachete cu cocaină au fost aduse de valuri la mal, pe plajele litoralului românesc, din Năvodari până la Mangalia, fiind vorba despre o cantitate ce depăşeşte o sută de kilograme.

Se bănuiește însă că au dispărut aproximativ 30 de saci cu cocaină, despre care rechizitoriul întocmit de DIICOT Tulcea arată că un paznic de la stația de betoane Glacial Prod din Sarichioi, Tulcea, i-a văzut într-o dubiță parcată în curte.

Paznicul a luat din dubiță un pachet pe care scria Cartier și l-a predat șefului de post din Sarichioi. Până la venirea polițiștilor, sacii au fost luați de traficanții și se bănuiește că nu ar fi scoși din țară.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: