luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 februarie, 2011

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) vrea ca Legea minorităţilor naţionale să fie prevăzută în angajamentele coaliţiei de guvernare, prin protocolul pe care formaţiunile politice de a Putere vor să-l încheie săptămâna viitoare.

În şedinţa de luni a Coaliţiei, reprezentanţii partidelor din arcul guvernamental au convenit să prezinte săptămâna viitoare un draft care să conţină angajamentele coaliţiei privind măsurile de relansare economică şi priorităţile legislative ale Puterii.

Astfel, unul dintre elementele centrale care urmează să fie prevăzute în angajamentele Coaliţiei ar urma să fie proiectul Legii minorităţilor naţionale, pe care UDMR vrea să-l introducă în protocol.


”UDMR doreşte introducerea Legii minorităţlor naţionale în protocol, absolut”, a declarat liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras.

Aflat pe final de mandat în fruntea Uniunii, Marko Bela are ambiţia de a părăsi fotoliul de preşedinte al UDMR cu promisiunea fermă din partea partenerilor de la guvernare că Legea minorităţilor va fi adoptată.

”Aş vrea să fie adoptată în această sesiune, există toate condiţiile pentru a finaliza legea până la sfârşitul sesiunii, pentru că ne-am înţeles în coaliţie că reluăm dezbaterile privind legea minorităţilor”, a declarat Marko Bela, la Târgu Mureş.

În condiţiile în care Opoziţia constituită la rândul său într-o coaliţie, USL, curtează asiduu UDMR pentru a ieşi de la guvernare, potenţialul de şantaj al maghiarilor este tot mai puternic.


”Avem o înţelegere în coaliţie. În acest moment avem toate motivele ca acest acord cu coaliţia să îl menţinem şi să nu-i dăm cu piciorul. În ce măsură va fi menţinut, ţine şi de partenerii noştri”, a plusat Marko.

Vechi deziderat al UDMR, Legea minorităţilor a fost blocată în Parlament, unde cameră decizională este Camera Deputaţilor. Actul normativ oferă o autonomie locală lărgită polulaţiilor aparţinând minorităţilr naţionale care au o pondere ridicată într-un anumit judeţ.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: