marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iunie, 2021

vaccinare împotriva coronavirus în ruralEchipele mobile de vaccinare trebuie să ajungă cât mai repede în toate localitățile din țară, întrucât varianta Delta a noului coronavirus este mult mai agresivă și ar putea fi tulpina dominantă în viitorul val epidemic, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatul campaniei naționale de imunizare împotriva Covid-19.

„Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte. Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă și din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare al tuturor oamenilor care își doresc să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiță, la conferința săptămânală privind stadiul campaniei de imunizare.

Acesta a explicat că sunt județe care au ajuns la 70 – 80% din localităţi cu echipele mobile, după cum există şi judeţe cu doar circa 10 – 15% dintre comune vizitate de caravanele de vaccinare.


„Tocmai de aceea este momentul să organizăm mult mai bine această activitate şi tot planul de acţiune va fi publicat inclusiv pe platforma vaccinare-covid.ro şi va fi comunicată în mod oficial autorităţilor locale tocmai pentru a ştii care este acest calendar al activităţilor”, a adăugat oficialul.

Tulpina Delta a SARS-CoV-2 – un bolnav Covid-19 îmbolnăvește cinci persoane

Valeriu Gheorghiță avertizează că România s-ar putea confrunta cu un nou val epidemic, mai agresiv, dacă varianta Delta va fi cea care va îl va declanșa. „Studiile arată ca o persoană infectată îmbolnăvește cinci oameni, nu 2,3 ca tulpina inițială din Wuhan”, a explicat el.

Medicul a mai spus că vaccinurile sunt eficiente și împotriva acestei variante, dacă avem schema completă de vaccinare.

Guvernul britanic amână eliminarea restricțiilor, din cauza variantei Delta a noului coronavirus

Varianta indiană a noului coronavirus, denumită recent Delta, a fost detectată în 74 de țări și continuă să se răspândească rapid, confirmând temerile potrivit cărora ea va deveni tulpina dominantă la nivel mondial. Ea provoacă simptome mai severe, conform medicilor.


Din cauza acestei variante a noului coronavirus, ce reprezintă aproximativ 90% din noile cazuri, premierul Boris Johnson a anunțat luni amânarea , scrie France24.

Relaxarea prevăzută pentru 21 iunie ar fi urmat să elimine restricțiile asupra contactului social în Anglia, regiunea din UK cea mai afectată de coronavirus.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Specialiștii spun, însă, că mai este nevoie de timp pentru ca numărul vaccinărilor cu două doze să crească, pentru a se evita un nou val de infectări.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: