sâmbătă

21 mai, 2022

CNAIR a semnat contractul de proiect și studiu de fezabilitate pentru o parte a drumului ”Dobrogea Expres”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iulie, 2020

CNAIR a semnat, vineri, contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Constanța-Tulcea”. Câștigător al procedurii de achiziție publică este Asocierea Search Corporation SRL – Egis România SA.

Valoarea contractului este de 17.845.626,28 lei fără TVA. Proiectul este prevăzut în Master Planul General de Transport al României (MPGT) și este inclus în Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Cum durata contractului de servicii semnat vineri este de 24 luni, asta înseamnă că, în cel mai fericit caz, CNAIR va reuși să deconteze din fonduri europene aferente exercițiului 2014-2020 doar documentațiile tehnice ale proiectului.


„Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localitățile Ovidiu și Tulcea, acesta făcând parte din strategia de implementare la nivel național pentru Drumul Expres cu denumirea generică „Dobrogea Expres” și care realizează legătura între localitățile Constanța – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila. Acest drum va asigura baza necesară cererii de transport în creștere și un grad ridicat de siguranță a traficului rutier”, arată un comunicat CNAIR.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În timp ce autoritatea de management a infrastructurii rutiere anunță că, practic, peste 2 ani România va avea încă o documentație tehnică pentru un șantier, Asociația Pro Infrastructură anunța acum 2 zile că sunt șanse minime ca loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda să fie finalizate în acest an, așa cum prevăd contractele.

Exemplu elocvent oferit de asociație, pe data de 10 iulie 2020: După aproape 6 (șase) ani de la semnarea contractului lotului 1 din Autostrada A10 Sebeș-Turda, s-a intrat în linie dreaptă cu relocarea stâlpilor de înaltă tensiune la nodul rutier Alba Iulia Nord.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: