vineri

12 iulie, 2024

23 decembrie, 2020

​Claudiu Năsui (35 ani) este deputat USR și se află la al doilea mandat în Parlament. El a fost validat marți de conducerea partidului pentru funcția de ministru al Economiei.

În 2016, Năsui a fost consilier al ministrului de finanțe, în Guvernul Cioloș. Anterior a fost consultant la Five-Advisory Group (2015-2016). În perioada 2014-2015 a fost analist financiar la BCR. Între 2011 și 2014 a fost responsabil control intern la Muntenia Global Invest.

Claudiu Năsui a studiat la Universitatea Paris Dauphine, unde a obținut licența în Economie, și la Universitatea Luigi Bocconi, unde a obținut un master în finanțe.


Deputatul USR este unul dintre arhitecții măsurii care vizează neimpozitarea salariului minim, măsura fiind una dintre principalele prevederi ale programului electoral al partidului, precum și a programului său de guvernare. Năsui propune zero impozite și contribuții pe primii 2.230 de lei din salariu și aplicarea acestora doar asupra sumei ce depășește salariul minim.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Năsui deține două apartamente în Franța, unul de 49 metri pătrați, achiziționat în 2007 și unul de 99 metri pătrați, achiziționat în 2016. Veniturile din chirii se ridică la 12.663 euro pe an.

De asemenea, el este acționar la Banca Transilvania (portofoliul fiind estimat la 77.428 lei), la Muntenia Global Invest (167.760 lei) și la Bio Carpatherra.

Potrivit Capital, tatăl parlamentarului este Dorel Năsui, un om de afaceri cu o avere estimată la peste 100 de milioane de euro, obținută în domeniul comunicaţiilor în Statele Unite.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: