joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 decembrie, 2020

Ministerul Economiei a procesat subt 20% dintre cererile depuse de companii pentru Măsura 2 – granturi pentru capital de lucru, a anunțat noul ministrul Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Măsura face parte din pachetul de un miliard de euro granturi de sprijin pentru IMM-urile afectate de pandemia de COVID-19, finanțat din fonduri europene.

”Există întârzieri majore. Am identificat azi o serie de cauze. Dar înainte de toate voiam să fie toată lumea informată corect. Vă voi ține la curent cu remedierea lor”, a anunțat Năsui.


Din situația centralizată pe 24 decembrie reiese că un număr de 22.226 de companii au depus solicitări pentru obținerea acestor granturi. Dintre acestea, 3.752 de dosare au fost procesate, dar pentru peste 1.100 s-au cerut clarificări suplimentare, așa încât numărul de dosare admise este de doar 2.639.

În ceea ce privește accesarea efectivă a acestor fonduri, Guvernul a plătit 1.644 de beneficiari, mai reiese din documentul prezentat de ministru. Documentul nu conține detalii despre sumele plătite.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În cazul Măsurii 1 – microgranturi de 2.000 de lei, numărul de dosare înscrise a fost de 29.250, ministerul procesând 27.626. Un număr de 17.246 de dosare au fost admise, plățile fiind realizate pentru circa 13.300 de beneficiari.

”Pentru schemele de ajutor de stat viitoare, vom schimba paradigma. Și vom folosi instrumentele de care am vorbit la audieri și în program. Mai puțină birocrație, fără procesarea manuală a zeci de mii de cereri și în moduri în care să existe efect multiplicator”, a promis Claudiu Năsui.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: