sâmbătă

22 iunie, 2024

3 aprilie, 2016

caseGuvernul britanic va încasa în acest an, pentru prima dată de la introducerea sa, peste patru miliarde de lire sterline din taxa pe moştenire de 40% din valoarea proprietăţii, potrivit datelor oficiale.

Experţii avertizează însă că reprezentanţii clasei mijlocii încep să fie tot mai nemulţumiţi în legătură cu ceea ce ei percep a fi o „taxă pe moarte”, transmite The Telegraph.

Datele statisticii britanice arată că în anul ce se încheie în februarie 2016, executivul a încasat 4,6 miliarde de lire din această taxă, faţă de 3,8 miliarde de lire în exerciţiul bugetar anterior.


Din datele Finanţelor britanice reiese că numărul familiilor care trebuie să achite taxa pe moştenire a crescut de patru ori din 2010 şi până în prezent, de la 10.000, la peste 40.000 în 2016. Experţii nu sunt de acord cu această taxă, fiind de părere că impozitul loveşte clasa de mijloc cu o situaţie financiară bună.

În prezent, proprietăţile a căror valoare nu depăşeşte 325.000 de lire sterline pot fi lăsate moştenire fără plata impozitului de 40% din valoarea locuinţei ce se achită pentru proprietăţi estimate a avea o valoarea mai ridicată decât acest prag. Începând din aprilie 2017, pragul ar urma să fie majorat la 500.000 de lire sterline.

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au înregistrat însă creşteri accelerate în ultimii ani. Anul trecut acestea au crescut cu 5,7%, valoarea medie a unei locuinţe fiind de 200.000 de lire sterline, potrivit datelor oficiale.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: