marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 octombrie, 2011

Detalii de la summitul crucial de miercurea trecută, când liderii europeni au reuşit să cadă de acord asupra unui plan de salvare a Greciei şi asupra unui pas mare de ieşire din criza datoriilor, încep să apară în presa europeană.

Foto: Daily Mail

Daily Mail publică schema desenată de mână, a planului de recapitalizare a băncilor şi de salvare a Greciei prin acceptarea de către bănci a 50% din datorie – schemă desenată pe o coală A4 de un funcţionar care a participat la discuţiile dintre Angela Merkel, Nicolas Sarkozy şi reprezentanţii băncilor expuse la datoria elenă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Miza negocierii a fost nu doar convingerea bancherilor de a accepta ca pierdere jumătate din datoria Greciei şi atenuarea riscurilor prin refinanţarea băncilor, ci şi acceptul acestora de a-şi păstra expunerea pe subsidiare, pentru a nu bloca creditarea economiei reale ale ţărilor pe ale căror pieţe au intrat.


Documentul, un veritabil plan de discuţie şi mecanism de finanţare a pentru ieşirea din criză, conţine şi punctele aflate încă în discuţie, privind cifrele, şi semnele de întrebare care urmează să primească un răspuns.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: