luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 iulie, 2020

Criza economică generată de pandemia COVID-19 va schimba profund economia mondială.

Va fi „o accelerare a transformărilor care erau deja latente în economiile noastre”, către mai multă ecologie, digitalizare şi un „mod de viaţă mai sustenabil”, a declarat Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), citată de AFP și Agerpres.

Europa ar fi într-o „poziţie excelentă”, în cadrul acestei evoluţii consideră șefa BCE.


Această criză „va fi o accelerare a transformărilor care erau deja latente în economiile noastre (…) În producţie, în muncă, în comerţ, ceea ce noi tocmai am trăit va accelera transformările şi va antrena probabil o evoluţie către un mod de viaţă mai sustenabil şi mai ecologic”, a adăugat Christine Lagarde.

Președintele BCE a menţionat cu precădere telemunca, ce va „transforma modul de lucru al ansamblului salariaţilor”, cel puţin în ţările dezvoltate, şi ”accelerarea digitalizării în servicii şi a automatizării în industrie”.

„Se estimează în acest moment că criza ar putea antrena o contracţie a lanţurilor de aprovizionare cu circa 35% şi o creştere a robotizării în industrie cu 70%-75%”, a subliniat Lagarde.

Pe de altă parte, ea a remarcat faptul că în urma restricţiilor antiepidemice comerţul online s-a dezvoltat puternic, evoluţie care s-ar putea accelera în viitor ”în detrimentul comerţului mai tradiţional”.


În faţa acestor transformări, ”Europa este într-o poziţie excelentă pentru a lua această tranziţie în mers”, întrucât ea ”găzduieşte deja cel mai mare sector al economiei circulare şi al inovaţiei ecologice în lume”, considera preşedinta BCE, notând şi faptul că euro este prima monedă folosită pentru emiterea de obligaţiuni verzi.

Chistine Lagarde estimează totuşi că acest nu lucru nu va fi suficient şi că va fi nevoie de instituirea ”unui cadru de politică economică pentru a permite mobilizarea finanţărilor” necesare.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: