sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 decembrie, 2019

Medicul Gheorghe Burnei (foto), chirurg ortoped, a fost condamnat luni la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost cercetat pentru 21 de fapte de luare de mită.

Tribunalul Municipiului București i-a interzis însă acestuia dreptul de a-și exercita profesia de medic pe o perioadă de cinci ani.

Decizia nu este definitivă.


Gheorghe Burnei va fi silit să muncească 120 de zile în folosul comunității, conform sentinței TMB prezentate de Mediafax:

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile la una dintre următoarele două entităţi: SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA Sector 5 şi Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1 Bucureşti, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate.

El și familia sa erau recompensați, de firma care îi furniza proteze neomologate, inclusiv cu excursii în străinătate.


Anchetatorii au găsit în biroul medicului de la spitalul „Marie Curie” sumele de 13.343 de lei, 5.015 de euro şi 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiţi de la părinţii copiilor operaţi, drept mită.

La dosar există numeroase declaraţii de martori, înregistrări ambientale şi înscrisuri care ar proba infracţiunile din acest caz. Procurorii vorbesc în rechizitoriu despre experimente făcute pe copii, despre copii care erau întorşi de la operaţii pentru a creea presiune asupra părinților și a-i face pe aceștia să plătească mită.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: