marți

16 iulie, 2024

23 septembrie, 2020

Xi Jinping (foto), președintele celui mai mare poluator din lume – China, a promis în cadrul unui eveniment al Națiunilor Unite că statul va deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2060, transmite CNN.

”Ne propunem să avem un nivel maxim al emisiilor de CO2 înainte de 2030 și să atingem neutralitatea carbonului înainte de 2060”, a declarat Xi Jinping.

China este responsabilă pentru 28% din emisii de gaze cu efect de seră de la nivel mondial și folosește mai mult cărbune decât restul lumii la un loc. Pe de alta parte, a doua cea mai mare economie a lumii este și liderul mondial în domeniul energiei regenerabile și, în ultimii ani, a adoptat o poziție publică puternică în ceea ce privește schimbările climatice.


”China nu este doar cel mai mare poluator din lume ci și cel mai mare finanțator de proiecte energetice și cea mai mare piață, astfel încât deciziile sale joacă un rol major în conturarea modului în care lumea progresează cu tranziția dincolo de combustibilii fosili care generează schimbările climatice”, a comentat Richard Black, director la think-tank-ul londonez Energy and Climate Intelligence Unit (ECIU), citat de BBC.

Xi Jinping a spus că pandemia COVID-19 a arătat că ”omenirea nu-și mai permite să ignore avertismentele repetate ale naturii”. El a cerut statelor ONU să vizeze ”o revoluție științifică și tehnologică și o transformare industrială” pentru a realiza o ”redresare ecologică a economiei mondiale în era post-COVID-19”.

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: