miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 decembrie, 2019

Investițiile străine directe din China s-au ridicat la 139 de miliarde de dolari anul trecut, în ciuda intensificării războiului comercial și a trendului de scădere a acestor fluxuri de capital la nivel global, potrivit Bloomberg.

Incertitudinile cu privire la evoluția marilor economii au dus la o scădere cu 13% a fluxurilor de ISD în 2018, la nivel global, acestea ridicându-se la circa 1.300 de miliarde de dolari. ISD din China au consemnat o creștere de 3,7% față de 2017, potrivit datelor Comisiei Economice și Sociale a Națiunilor Unite pentru Asia și Pacific.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Raportul mai punctează o premieră. Regiunea Asia-Pacific a fost, pentru prima dată în istorie, atât cea mai mare destinație cât și cea mai mare sursă de investiții străine directe din lume.

China este astfel cel mai mare beneficiar de investiții străine directe pentru al treilea an consecutiv. Experții se așteaptă însă la o scădere a acestor fluxuri de capital atât în regiunea Asia-Pacific cât și la nivel global.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: