marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2011

Statutul de cetatean turmentat este singurul care poate sa-ti asigure o sanatate mentala, chiar daca pana la urma vei muri timpuriu, intr-un sant, pe drumul de la carciuma sau intr-un caz mai fericit cu un ficat cirozat.  Aventura in Romania zilelor noastre incepea din clipa in care iti parasea-i caminul, poate ultima reduta in care puteai  gasi o anumita siguranta. Asta a fost un timp adevarat, pana guvernantii nostri au hotarat sa intre si in casele noastre, amenintandu-ne si aceasta ultima reduta. Privatizarile au fost asigurate de guvernele tuturor partidelor care s-au perindat la guvernare. Privatizari, ale caror detalii nu le vom cunoaste niciodata, ne-au privat si de siguranta pe care o aveam in casele noastre. Apa Nova, Enel Muntenia si  GDF SUEZ Energy România ne-au invadat aceasta ultima reduta, intrecandu-se care ne poate acorda serviciile cele mai proaste, cu preturile cele mai mari posibile, cu taxa si pe apa de  ploaie.

Cetateanul prizonier are tot dreptul democratic sa vorbeasca la lampa, poate sa scrie cat vrea el, cui doreste. In cel mai bun caz va primi o carte postala cu care va fi anuntat ca reclamatia a fost inregistrata, raspunsul il vei primi la sfantul asteapta. Iesind din casa lucrurile sunt si mai complicate, intre gropile primariei si soferii nervosi, care doresc sa-l omoare pentru simplu fapt ca respecta regulile de circulatie cand conduce sau cand merge putin mai incet cand traverseaza strada pe locul in care trebuie sa o faca.

Daca nu ai fost sacrificat de fratii tai concetateni, si ei la fel de prizonieri ca si tine, vei fi lichidat cu ajutorul celor 276 de taxe pe care un om care a indraznit sa-si faca o afacere in Romania trebuie sa plateasca sau cel putin sa le cunoasca.


Dreptul de a avea o afacere este asigurat cu strictete celor care nu se omoara sa plateasca taxe dar au “pile” sau daca nu au isi cumpara, sa fie la casa omului, ca e bine. Averea este respectata si asigurata, dar mult mai asigurate si repectate sunt cele ilicite.  Platile la sanatate iti asigura numai internarea la un spital, iesirea din ele trebuie asigurata printr-o supertaxa boierilor medicali. Cate o data nici supra-supra taxa nu-ti poate asigura iesirea din spital fara autopsie, streptococul auriu se simte bine in Romania, ca la mama lui acasa, are si ce infecta, ca asa este decent. Prea multi pensionari, ar fi bine sa-i mai rarim.

Trebuie sa mentionez la sfarsitul acestei postari ca cetatenii, adeptii si simpatizantii tuturor partidelor, sunt la fel de prizonieri in aceasta tara. Singurul loc in care exista egalitate cetateneasca adevarata este tratamentul injositor pe care, noi cetatenii acestei tari il primim.

Avem doua posibilitati, sau evadam sau ii demitem pe gardienii numiti clasa politica, nu pe unii din ei, pe toti, pana la ultimul!

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ilustratia cu permisiunea blogului  Galeata cu Pixeli


Teophyle

Etichete:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

3 răspunsuri

 1. Bine cu demiterea dar ce punem in locul lor ?
  De unde si cum obtinem noi politicieni incoruptibili cu gindul la interesele natiunii si nu a buzunarului propriu?
  PS . Nu se pot crea prin OUG . 🙂
  Buna seara Theophyle . 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

3 răspunsuri

 1. Bine cu demiterea dar ce punem in locul lor ?
  De unde si cum obtinem noi politicieni incoruptibili cu gindul la interesele natiunii si nu a buzunarului propriu?
  PS . Nu se pot crea prin OUG . 🙂
  Buna seara Theophyle . 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: