sâmbătă

27 iulie, 2024

27 iulie, 2024

O ehipă de ”drag queens” și dansatori a interpretat vineri o aparentă „parodie a Cinei celei de Taină” la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, provocând critici intense pe rețelele de socializare, scrie sâmbătă New York Post.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, desfășurată în premieră pe Sena, a fost fastuoasă, o bună parte a show-ului promovând “toleranța și incluziunea socială”, cu o prezentare de modă făcută de reprezentanți ai LGBTQ+.

Un moment artistic extrem de controversat, criticat aspru de fanii din toată lumea pe rețelele de socializare, a fost parodierea celebrei picturi „Cina cea de Taină”, care înfățișează ultima masă a lui Iisus Hristos și a celor 12 Apostoli.


DJ-ul local Barbara Butch, cunoscută pentru activismul LGBTQ+ purta o aureolă pe cap. Alături de ea, pe scenă au fost mai mulți concurenți ai emisiunii de tip reality, „Drag Race France”.

Organizatorii Jocurilor de la Paris au spus că momntul a fost o „interpretare a zeului grec al vinului și al festivității, Dionysos” pentru a „ne face conștienți de absurditatea violenței dintre ființe umane”.

Revoltă pe social media, reactie a lui Musk

Dar utilizatorii rețelelor sociale au simțit că spectacolul își bate joc de creștinism și chiar politicienii francezi au denunțat emisiunea.

Catolică practicantă, europarlamentarul Marion Maréchal a comentat pe X: „Tuturor creștinilor din lume care urmăresc ceremonia #Paris2024 și s-au simțit insultați de această parodie drag queen din Cina cea de Taină, să știți că nu Franța vorbește, ci o stângă – minoritatea aripii gata pentru orice provocare.”


Șeful Tesla, Elon Musk, a criticat de asemenea performanța, spunând că este „extrem de lipsită de respect față de creștini”.

Mulți alți utilizatori ai rețelelor sociale au aplaudat performanța ca fiind istorică, mai ales după ce trei drag queens purtând torțe olimpice pentru prima dată. Doll, împreună cu artiștii Minima Gesté și Miss Martini, au participat la ritual când flacăra a trecut prin Franța în mai, fiecare spunând că momentul simbolizează unitatea și pacea.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: