18 august, 2021

Cercetătorul român Sergiu Pașca (foto, 39 de ani), care a fost numit de Societatea Internaţională de Cercetare în domeniul Schizofreniei (SIRS) ”cercetătorul anului 2021” (titlu ce i-a fost acordat în luna martie), este laureatul din 2021 al Premiului Judson Daland pentru realizări remarcabile în investigații clinice orientate către pacient.

Premiul va fi acordat la reuniunea din 2022 a Societății Filozofice Americane și recunoaște realizările remarcabile în investigația clinică, în special cercetarea orientată spre pacient, potrivit site-ului instituției.

Distincția poartă numele doctorului Judson Daland, născut în 1860, care a avut un rol remarcabil în cercetarea medicală și care a donat cea mai mare parte a averii sale pentru sprijinirea cercetării din medicina clinică.


Premiul este de 50.000 de dolari și este acordat o dată la 3 – 5 ani.

Cercetătorul este profesor asociat în psihiatrie și științe comportamentale la Stanford Center for Sleep Sciences and Medicine, Bonnie Uytengsu, director al Stanogen Brain Organogenesis Program și director al Stanford Neuroscience Stem Cell Core, Wu Tsai Neurosciences Institute, Universitatea Stanford.

Membrii comitetului de selecție Daland este format din personalități ale lumii științifice și medicale americane: Clyde F. Barker, fost președinte, Societatea Filozofică Americană; profesor Donald Guthrie, Departamentul de Chirurgie, Spitalul Universității din Pennsylvania; Lawrence H. Einhorn, profesor Fundația Livestrong profesor de oncologie, profesor de medicină, Universitatea Indiana; Ronald M. Fairman, The Clyde F. Barker – William Maul Measey profesor de chirurgie, șef de chirurgie vasculară și terapie endovasculară, departamentul de chirurgie, profesor de chirurgie în radiologie, spitalul Universității din Pennsylvania și John N. Loeb, profesor emerit de medicină, Universitatea Columbia.

Cercetătorul Sergiu Pașca provine din Aiud (județul Alba), a studiat la UMF din Cluj Napoca și apoi și-a continuat studiile în străinătate. Pe parcursul carierei sale a primit numeroase premii, printre care prestigiosul ”Early Career Life Scientist Award”, acordat de Forumul Internațional de Biologie Celulară.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: