vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 decembrie, 2015

SIVECORomania_ProjectProgress_SIVECO-50KBSchimbările climatice au impact asupra zonei Mării Negre- un motiv întemeiat pentru dezvoltarea unui proiect de evaluare şi monitorizare a stării biocenozei şi depistare a tendinţelor de modificare în zona costieră şi maritimă.

Ecomagis, proiect de cercetare dezvoltat în cadrul Programului de Mediu PNII, este realizat de Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină, în calitate de coordonator proiect. Parteneri în proiect sunt SIVECO Romania, Universitatea Ovidius Constanţa (Facultatea de Biologie şi Hidrologie) și Universitatea Bucureşti (Facultatea de Geografie).

Proiectul a fost demarat în 2012 și se va încheia la sfârșitul anului 2016.


“În acest proiect, compania noastră dezvoltă un sistem integrat care oferă date și informații de bază necesare monitorizării şi evaluării mediului marin de coastă din apele românești, precum şi evaluări și prognoze pentru organizaţiile din domeniul protecţiei mediului. Vom dezvolta și un Portal în cadrul proiectului, prin intermediul căruia vor fi diseminate informațiile obținute”, a declarat Florin Crihan, responsabil proiect SIVECO Romania.

În 2015 au avut loc workshop-uri, ședințe de analiză și simulări în vederea identificării zonelor afectate de furtuni și a liniei țărmului și urmărirea evoluției acestora. În plus, au fost identificate funcționalități de gestiune și evidențiere a habitatelor.

Datorită importanţei economice, zona costieră impune măsuri de protecţie şi gestionare în vederea dezvoltării durabile. Zona costieră reprezintă spaţiul geografic care include apele de coastă de suprafaţă şi subterane, litoralul, terenurile adiacente, inclusiv apele de suprafaţă şi subterane ale acestora, insulele şi lacurile sărate, zonele umede în contact cu marea, plaja şi faleza.

SIVECO România dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.


Compania este specializată în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educație, sănătate, agricultură, instituții vamale, organizații europene, firme private, instituții publice.

De-a lungul celor peste 23 de ani de existenţă, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: