miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2012

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (A.U.M.F.R.) condamnă ”ingerințele politice” de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, însă ar accepta crearea facultății în limba maghiară, cu trei condiții, a informat joi AUMFR.

”A.U.M.F.R. condamnă ingerinţa politicului, brutală şi vizibilă în activitatea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş în ciuda prevederilor din Legea Educaţiei Naţionale de neamestec al politicului în universităţi”, se arată într-un comunicat al Asociației.

De asemenea, AUMFR solicită respectarea autonomiei universitare – care este garantată de către Constituţia României – şi îşi menifesta solidaritatea cu Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Cele 3 condiții ridicate de AUMFR Guvernului:

  • Avizul Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş;
  • Să fie îndeplinite criteriile de calitate aşa cum sunt ele precizate de către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS) pentru învâţământul medical;
  • Stagiile clinice să fie efectuate în limba română pentru a respecta directiva europeană care consemnează ca în exercitarea profesiei medicale trebuie cunoscută limba oficială a statului unde activează acea persoană.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În AUMFR este reprezentată și UMF Târgu Mureș, aceasta fiind semnatară a comunicatului, prin rectorul Constantin Copotoiu , care se opune înființării facultății în limba maghiară la această universitate.

La AUMFR mai sunt afiliate Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: