Cele 100 de tramvaie pentru București vor fi livrate de Astra Vagoane Calatori - Primăria Capitalei, obligată de instanță să renunțe la turcii de la Durmazlar - CursDeGuvernare.ro
luni

18 octombrie, 2021

Cele 100 de tramvaie pentru București vor fi livrate de Astra Vagoane Calatori – Primăria Capitalei, obligată de instanță să renunțe la turcii de la Durmazlar

10 septembrie, 2020

Primăria Capitalei a informat marți Asocierea Astra Vagoane Călători – Qingdao Sifang că a câștigat oferta pentru cele 100 de tramvaie destinate Bucureștiului.

Anunțul a fost făcut după ce primarul general Gabriela Firea a insistat ca tramvaiele să fie livrate de către turcii de la Durmazlar.

Instanța a respins contestația făcută de către primarul Firea la decizia Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care respinsese câștigarea licitației de către turci.


Primăria Capitalei atribuise inițial contractul pentru furnizarea celor 100 de tramvaie companiei turcești Durmazlar pentru ca, în decembrie trecut, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor să infirme această atribuire.

În documentul de respingere, CNSC a scris că oferta firmei turcești nu doar că trebuia respinsă, dar nici măcar nu ar fi trebuit să participe la licitație, pentru că Durmazlar nu a inclus în dosarul cu care s-a prezentat la licitație graficul de livrare a tramvaielor, depus abia ulterior.

Decizia CNSC nu a fost atacată în instanță de turcii de la Durmazlar, ci de Primăria Capitalei.

Curtea de Apel București a dat dreptate CNSC, astfel că tramvaiele vor fi livrate de către Asocierea Astra Vagoane Călători – Qingdao Sifang.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Comisia de evaluare a desemnat oferta prezentată de către asocierea Astra Vagoane Călători (lider) – CRRC Qingdao Sifang Co, LTD (asociat) ca fiind oferta câștigătoare, cu propunere financiară în valoare de 840.882.207,000 lei fără TVA pentru un număr de 100 de bucăți de tramvaie de tip ASTRA, cu un preț unitar de 8.408.822,00 lei fără TVA, așa cum a fost stabilit în propunerea financiară și pe baza propunerii tehnice prezentate”, se arată în documentul transmis de Primăria Capitalei către Astra Vagoane Călători.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr