miercuri

21 februarie, 2024

12 februarie, 2024

Un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale a afectat sistemul ce interconectează toate serviciile medicale din spitale, îngreunând activitatea respectivelor unități (sistemul Hipocrate).

O echipă de specialiști a Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) investighează la fața locului incidentul cibernetic apărut luni dimineața, a anunțat DNSC.

Printre spitalele atacate figurează spitalul Bagdasar Arseni, Institutul Nasta și Institutul Fudeni, din București.


Atacul vizează sistemul informatic Hipocrate, care integrează și interconectează toate activitățile medicale dintr-un spital, potrivit unor surse G4Media.

(Citește și: Atacuri cibernetice asupra a 4 spitale românești. SRI: nu aveau niciun antivirus)

Incidentul, investigat de DNSC

„Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat în cursul zilei de astăzi cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România. Mai multe spitale sunt afectate de atac. În acest moment, o echipă de specialiști ai DNSC s-a deplasat la fața locului, pentru investigarea incidentului cibernetic.

Vom reveni cu detalii pe măsură ce obținem mai multe informații referitor la entitățile afectate. Recomandăm ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice și a datelor! Aceasta este prioritatea la acest moment”, a transmis luni DNSC.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: