sâmbătă

27 aprilie, 2024

7 ianuarie, 2022

Compania Intel a prezentat la CES 2022 cel mai puternic procesor din lume, ce poate ajunge la o frecvenţă de 5,5GHz pe un singur nucleu.

Cele 28 de noi modele de procesoare mobile de generația a 12-a ale Intel, prezentate la CES, depășesc puterea lui M1, lansat de Apple la sfârșitul lui 2020, care a zguduit lumea computerelor și a ajutat Macbook-urile să-și depășească concurența prin prefromanța lor, dar și prin durata de viață a bateriilor.

M1 a fost dezvoltat de Apple intern, după despărțirea de Intel, companie ce a oferit acum replica, la CES 2022, prin seria de procesoare al cărei flagship este modelul Core i9-12900KS.


Core i9 nu este foarte rapid doar în mod single-core, ci poate susţine o frecvenţă de 5,2GHz pe toate nuclee de performanţă atunci când o sarcină, precum un joc, o solicită, scrie Extremetech.

În prezentările cu care a venit la CES, Intel a ţinut neapărat să arate că noul i9 bate ca nivel de performanţă procesoarele Apple, semn că realizarea Apple a fost luată ca un afront direct.

Intel nu pare să aibă, încă, un răspuns şi în ceea ce priveşte eficienţa energetică. Noul Core i9 ajunge la un consum de 115W, mult mai mult decât M1 Max al Apple. Asta înseamnă că laptopurile cu noul procesor Intel nu se vor apropia de autonomia oferită de laptopurile Apple.

Vicepreședintele Intel, Gregory Bryant, care a prezentat revoluționarul procesor la CES 2022, nu a oferit detalii despre consumul de energie sau soluția de răcire ce au permis obținerea acestor rezultate.

Apple a renunțat la colaborarea cu Intel în 2020


Tim Cook a anunțat oficial că Apple va instala pe laptopurile MacBook propriile procesoare, în vara anului 2020, la conferința anuală a dezvoltatorilor.

Colaborarea dintre Apple și Intel data din 2005 și se ridica la 3,4 miliarde dolari pe an.

Decizia a avut legătură cu problemele Intel, dar mai ales cu gradul de dezvoltare atins de Apple. A fost un pas important pentru Apple Silicon, nu numai datorită creșterii performanței computerelor și laptopurilor Apple, care urmau să aibă un consum mai redus, ci și pentru că asigura convergența tuturor device-urilor companiei.

Primele computere cu chip-uri Apple au ajuns pe piață la finalul anului 2020, când a fost lansat celebrul M1 Max.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: