luni

15 iulie, 2024

23 septembrie, 2020

CNAIR a publicat miercuri în SEAP procedura de licitație restrânsă de proiectare și execuție a lotului 3 din autostrada A1 Sibiu – Pitești. E vorba de 37,4 km de autostradă, între localitățile Tigveni și Cornetu, valoarea estimată a contractului fiind de peste 1 miliard euro, aceasta fiind și cel mai dificil segment de autostradă. 

Potrivit Autorității Contractante, în etapa I va avea loc selectia candidatilor, termenul limită până la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achiziție publică are dreptul de a solicit clarificări sau informații suplimentare in legătură cu documentația de atribuire este cu 20 zile înainte de termenul limită de depunere a solicitărilor de participare.

În etapa a doua se depun ofertele celor interesați să participe la licitație, Autoritatea Contractantă urmând să elaboreze un nou calendar al publicării răspunsurilor consolidate la solicitarile de clarificare adresate de către candidații selectați să participe în această a doua etapă.


Termenul limită de primire a ofertelor sau cererii de participare este 10 noiembrie 2020, 10 decembrie 2020 fiind data estimată a expedierii invitațiilor de prezentare a ofertelor sau de participare către candidații selectați.

CNAIR preconizează că va avea 5-6 candidați la atribuirea contractului.

CNAIR a stabilit, în cadrul criteriilor de atribuire, la 77 luni (6 ani și jumătate) durata maximă de execuție a contractului. Ca durată a contractului, concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achizitii este trecută o perioadă de 137 de luni (11 ani și jumătate, inclusiv perioada de garanție de 5 ani).

Stadiul celor 5 loturi ale autostrăzii


Autostrada Pitești- Sibiu este împărțită în 5 loturi.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al secțiunii 1 Sibiu – Boița (13,2 km) a fost semnat pe 30 martie 2020. Licitația a fost câștigată de Porr (Austria).

Pe lotul 2, CNAIR are un contract cu BEI-Passa pentru analiza informațiilor geotehnice.

Pe Lotul 4, circa 9,86 km de la Curtea de Argeș la Tigveni, licitația lansată anul trecut nu s-a finalizat. Asociația Pro Infrastructură a anunțat pe 9 septembrie: ”Se pare că cea mai bună ofertă este cea a chinezilor de la China Railway”.

Lotul 5, Pitești- Curtea de Argeș, 30,35 km, este în proiectare, cu licitație câștigată de de Astaldi (Italia).

Comisia Europeană a aprobat în septembrie o primă finanțare a proiectului autostrăzii, care ar trebui finalizată până în 2026, cu aproape 900 de milioane de euro. Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122 de kilometri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: