marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 octombrie, 2020

Formaţiunea populistă de centru ANO a premierului ceh Andrej Babis a câştigat sâmbătă 10 din cele 13 regiuni ale Cehiei, într-un scrutin considerat un indicator al preferinţelor electoratului înaintea alegerilor parlamentare programate pentru anul viitor, transmite Reuters.

Prezenţa la vot a fost de 38%, peste nivelul înregistrat la alegerile locale anterioare, de acum patru ani. Susţinerea faţă de formaţiunea premierului a avut de suferit pe fondul criticilor legate de gestionarea crizei provocate de pandemia de COVID-19.

„Acesta este un succes imens. Nu mă aşteptam la asta”, a declarat premierul Babis reporterilor, care a mulţumit alegătorilor pentru că au participat la vot în pofida înregistrării unei tendinţe crescătoare a cazurilor de contaminare cu noul coronavirus.


Cabinetul de centru-stânga al premierului Babis a fost recent criticat de unii pentru modul de gestionare a epidemiei. După ce a rezistat relativ bine primului val de COVID-19 în primăvară, Cehia înregistrează cifre record de infectare începând cu luna septembrie.

Guvernul de la Praga a înăsprit recent măsurile preventive, introducând purtarea obligatorie a măştilor în interior, restricţii privind numărul de persoane participante la mitinguri şi închiderea şcolilor din zonele cele mai afectate.

Andrej Babis se confruntă cu acuzaţii oficiale de fraudare a granturilor UE şi cu critici din partea Comisiei Europene şi a opoziţiei cu privire la dublul său rol de politician care decide subvenţiile UE şi antreprenor care beneficiază de ele.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: