miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iulie, 2020

Guvernul Cehiei a anunțat că sprijină modificarea Constituției cu scopul de a completa capitolul care instituie drepturi și libertăți cetățenești cu dreptul la autoapărare și de apărare a altora cu ajutorul armei de foc, anunță Euractiv Cehia.

Senatul Cehiei a propus recent un astfel de amendament constituțional după ce a primit o petiție din partea a 100.000 de semnatari, care anunță că se tem de impactul Directivei europene privind armele de foc asupra deținătorilor de armament din Cehia.

Guvernul ceh, scrie Euractiv, ar fi trebuit să adopte o poziție neutră în această chestiune însă, după intense dezbateri în interiorul cabinetului, a decis să sprijine inițiativa depusă la Senat.


Pentru a putea începe procesul de modificare a Constituției, inițiativa trebuie aprobată, în ambele camere, cu votul a trei cincimi dintre parlamentari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Politica europeană în domeniul armelor de foc a înăsprit controlul asupra armelor de foc în întreaga Uniune Europeană, făcând mai greu accesul la anumite categorii de armament. Cehia a contestat decizia UE de a interzice uzul personal al puștilor semi-automate, categorie de arme folosite de vânători.

În 2019, Curtea Europeană de Justiție a respins contestația Cehiei și a decis că măsurile adoptate de Parlamentul European și de Consiliu nu încalcă principii de drept.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: