vineri

20 mai, 2022

Cine s-ar fi gândit că vom prinde și ziua asta? Cea mai mare bancă din Danemarca va percepe dobânzi negative la depozitele de peste 13.500 de euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2021

Cea mai mare bancă din Da­nemarca, Danske Bank, a anunțat că va percepe dobânzi negative tuturor clienților cu depozite mai mari de o sută de mii de coroane, echivalentul a 13.500 de euro, informează Les Echos.

În urmă cu jumătate de an, o altă bancă daneză, Nordea, anunța că ofere credite ipotecare cu dobândă zero, o consecință a politicilor monetare ultra-laxe din această perioadă.

Până în prezent, pragul de taxare a depozitelor deschise la Danske Bank era 250.000 de coroane, circa 33.600 de euro. Noul prag ar urma să intre în vigoare pe 1 iulie 2021, iar taxele aplicate ar putea varia între 0,6% pentru clienții persoane fizice și 1% pentru anumite companii.


În contextul pandemiei și a restricțiilor impuse de guverne, volumul depozitelor a crescut considerabil în Europa, ceea ce reprezintă un cost semnificativ pentru bănci.

”Acest lucru nu este sustenabil pe termen lung“, a explicat Danske Bank în cadrul unui comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Practica este denunțată de guvernul danez. ”A fost depășită o linie roșie în ceea ce privește dobânzile negative. Trebuie ca acest lucru să înceteze imediat“, a declarat ministrul comerțului Simon Kollerup.

Danske Bank nu este singura instituție financiar-bancară care percepe dobânzi negative la depozite. Hamburger Sparkasse, din Germania, a instituit un prag de 50 de mii de euro pentru taxarea depozitelor bancare. Commerzbank ar urma să procedeze similar, începând din august.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: