vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 decembrie, 2016

privatbankUcraina a anunţat naţionalizarea celei mai mari bănci comerciale din ţară, PrivatBank, în scopul de a evita prăbuşirea sistemului bancar autohton, după ce s-au accentuat zvonurile potrivit cărora banca nu mai poate face față datoriilor, potrivit dw.com.

În PrivatBank este concentrată o treime din depozitele bancare din Ucraina şi are expunere internaţională, în ţările baltice.

Guvernul ucrainean a anunţat că este „100% proprietarul PrivatBank şi garantează funcţionarea neîntreruptă a acestei instituţii, ca şi siguranţa banilor clienţilor săi”.


Preluarea băncii de către statul ucrainean suvine în urma eşecului miliardarilor Igor Kolomoisky şi Gennady Bogolyubov, principali acţionari ai băncii, de a aduce capital nou pentru o salva, potrivit Bloomberg.

Banca era cunsocută din relatările e presă pentru creditele sortite din stat să fie neplătite, fiind acordate acționarilor și a altor clienți apropiați. Igor Kolomoisky a fost una dintre cele dintâi ține ale campaniei președintelui ucrainian Petro Poroshenco împotriva corupției. Până la 90% dintre creditele acordate de bancă îl aveau ca destinatar pe Igor Kolomoisky, potrivit unui analist citat de dw.com.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: