sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2012

O investigaţie amplă din partea Comisiei Europene (CE) a site-urilor care oferă credite bancare consumatorilor relevă că informaţiile necesare semnării unui contract pentru un credit de nevoi personale sau pentru un card de credit nu sunt neclare sau lipsesc, conform unui comunicat al CE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Autorităţile naţionale competente pe domeniu din cele 27 de state membre al UE, dar şi din Norvegia şi Islanda au verificat în total peste 500 de site-uri care promovează oferte de credite bancare, dintre care au semnalat nereguli la 70% dintre ele. Problemele celor 393 de site-uri semnalate au constat în faptul că:

  • Publicitatea nu include standardul de informaţie cerută
  • Oferta de credit omite informaţii esenţiale pentru ca respectivul consumator să poată lua o decizie
  • Costurile sunt prezentate într-un mod înşelător

În România au fost cercetate 20 de astfel de site-uri, iar 11 dintre ele, mai mult de jumătate, au înregistrat nereguli. Printre ţările care au intrat în vizorul UE se numără Belgia (93 de site-uri verificate, dintre care 89 cu probleme), Olanda (45 verificate, 36 cu nereguli) şi Marea Britanie (47 cercetate, 38 cu probleme). Ţările în care toate site-urile verificate au înregistrat probleme sunt Suedia, Slovacia, Malta şi Cipru, iar statele care nu au avut nicio neregulă semnalată la site-urile cercetate au fost Bulgaria, Irlanda şi Slovenia.

(Citeşte mai mult pe cronicaeuropeana.ro)Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: